Groningen Ukulele Society

G.U.S., The Ukulele Club of Groningen, The Netherlands

GUS optreden Kunst- en ondernemersmarkt Lewenborg 30 mei 2015

Leave a comment

Wat ik van Paul zelf begreep, was dat hij om een uur of 9 al om zich heen stond te kijken en zich afvroeg waar in hemelsnaam iedereen was… Zaterdag morgen vroeg, Paul, Karen en (inderdaad, het kan!) Richard V staan al klaar om te gaan spelen op de kunst- en ondernemersmarkt in Lewenborg. Het podium staat er al, de tent die beloofd was nog niet, maar later word die toch geplaatst door de mensen die intussen toch wel zijn aangekomen op het Dokplein. Iets over 10 ben ik zelf aangekomen, en intussen waren er al verschillende mensen bezig met het opbouwen van de stands. De rest van de groep die vandaag aan- en optreedt komt niet lang daarna aan. Vandaag spelen dus Paul,Karen, Sandra, Simone, Peter (bas), Jos, Richard V, en ikzelf (Richard L), voor het geluid word vandaag ook door onze eigen Adri gezorgd. Nog voor het optreden of de geplande soundcheck begint zijn de Ukuleles al tevoorschijn gekomen en verschillende vrolijke deuntjes klinken al op het plein. Soundcheck wordt bijna niet gedaan, of valt bijna niet op, en even later begint het optreden (de valse start zeg ik niets over). Helaas begint er niet veel later een fanatieke regen- en zelfs nog hagelbui aan een dappere poging de vrolijke ukulelemuziek te stoppen. Dit gelukkig tevergeefs, want er word onverstoorbaar doorgespeeld. Helaas door dit weer weinig publiek, maar wel staat iedereen die luistert mee te knikken, wiegen, en ik zie soms wat meegezongen worden. Aan het eind van de eerste set heeft de regen het opgegeven, en kunnen we van een droge markt genieten. Na ons optreden word de markt geopend, en kan deze officieel van start gaan. Na een pauze van ongeveer een uur mogen we weer het podium op. Ikzelf heb een heerlijk relaxed gevoel, en enorm veel zin dit optreden verder te spelen. Van wat ik van de gezichten van de anderen kan aflezen, is dat bij hen niet veel anders. Set 2 gaat ook goed en soepel en voor mijn gevoel was het te snel gedaan (had van mij langer mogen duren), maar er zijn ook anderen die gekomen zijn om op te treden. Er worden wat groepsfoto’s gemaakt, en sommige spelers gaan naar het Dok om wat te drinken. Ineens Sandra… “Jongens, er word gevraagd of we voor een foto voor de regiokrant willen poseren!” Natuurlijk komt iedereen meteen in beweging om die foto’s te laten maken, het is immers publiciteit voor de society! Deze foto’s worden in de stralende zon genomen, en zoals op de foto’s zichtbaar zal zijn, is deze dag voor iedereen voor herhaling vatbaar.

Later is er in de regiokrant weinig te lezen over de andere optredens, maar worden wij wel vermeld in het artikel, en is er zelfs een foto van ons optreden geplaatst.

Advertisement

Author: Groningen Ukulele Society

Groningen Ukulele Society is a ukulele club based in Groningen, Netherlands. We meet on a tuesday evening and welkome everyone to come and have a go or join in on that most wonderful and underestimated little instrument - The Ukulele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s